FIKSU LIIKUNTA VAATII YHTEISÖÄ
Pohdintoja liikunta-alan synergiasta
Liikuntatyön eettinen kuormitus puheeksi!
Teksti nostaa keskusteluun, mitä eettinen kuormitus voisi tarkoittaa liikunta-alan työssä ja miten sitä voi ehkäistä. Pohdintakysymykset jutun lopussa antavat työkaluja oman pohdinnan aloittamiseen ja aiheen puheeksi ottamiseen omassa liikuntatyön yhteisössä.
Liikuntayhteisö tarvitsee kehittyäkseen muutoshakuista valittamista!
Jaloilla äänestäminen on yksi tapa antaa palautetta liikuntapalveluista. Valittaminen voi kuitenkin toimia tärkeänä muutosvoimana. Jotta voimme kehittää liikunta-alaa, valittamiselle pitäisi rakentaa foorumeita ja kokemusten äänekkääseen julkituontiin kannattaisi rohkaista.
Vastuullinen liikuntayhteisö synkkaa sanat ja teot
Tekstissä listataan konkreettisia kysymyksiä, joiden avulla voi hahmotella, mitä vastuullisuustekoja liikuntapalveluiden tarjoaja on jo tehnyt onnistuneesti ja mitä lisää voitaisiin tehdä. Mitä konkreettisempia asioita kysytään, sitä hedelmällisemmäksi vastuullisuuspuhe muodostuu.
Kiitos ja anteeksi ovat liikunta-alan ammattilaisen tärkeimmät sanat
Intersektionaalinen liikuntapedagogiikka tulee mahdolliseksi vasta myöntämällä oman haavoittuvaisuutensa ja ammattitaitonsa rajat. En ole koskaan valmis ohjaajana, mutta olen valmis yrittämään. Ja mokia tulee, mutta pyrin oppimaan niistä. Mukana menossa on paljon hankalia tunteita, joita liittyy siihen, kun teen työtä omalla kehollani ja äänelläni.
Lipsahtiko suusta sammakko?
Liikunta-alan kehittyminen edellyttää, että ammattilaiset osaavat kuunnella liikkujaa; sitä, millaisesta maailmanjäsennyksestä käsin tämä tarkastelee liikuntaa. Lisäksi ammattilaisilla tulee on valmius sietää oman toiminnan kriittistä tarkastelua. Haaste ei ole puhtaan individualistinen, vaan työyhteisöjen kollektiivinen peiliin katsomisen paikka.